Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@12:28:32 GMT

کتاب «حجره خورشید» نقد و بررسی می‌شود

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۹۷۲۳۵

کتاب «حجره خورشید» نقد و بررسی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هفتگی شهر کتاب سه شنبه ۱۰ خرداد به نقد و بررسی کتاب «حجره خورشید» مقالات شمس تبریزی، اثر سودابه کریمی است که تصحیح آن را محمدعلی موحد برعهده داشته و توسط انتشارات روزنه منتشر شده است اختصاص دارد.

این کتاب توضیح مختصری است برای حدود ۱۰۰ صفحه از این تصحیح. ترتیب متن جز در موارد بسیار نادر همان است که در تصحیح موحد آمده، با تغییراتی که گاهی در نحوه خوانش یا چینش مطالب اعمال شده است و تلاشی برای فهم سخنان شمس با رجوع به گفته‌های مولاناست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب «حجره خورشید» به تاریخ عرفان پرداخته است و نه به تاریخ ادبیات؛ بلکه همچنین بنا دارد گفته‌های شمس را در سخنان عارفان با شاعران یا حکمای گذشته بجوید که البته در جای خود کاری مفید و ارزنده است. شارح می‌خواهد ببیند شمس چه نگاهی به هستی داشت؟ و تعبیرش از خدا، انسان، نیاز، اخلاق، جبر، ایمان، متابعت و… چیست؟ این کار را با جست‌وجو در کلام شمس و پی گرفتن آن در مجموعه سخنان مولانا، یعنی مثنوی معنوی، دیوان کبیر، فیه ما فیه، مجلس سبعه و تا اندازه‌ای با رجوع به مناقب العارفین و به ساله سپهسالار انجام می‌دهد. یکی از امکانات مهمی که این کتاب در اختیار مخاطبان محقق خود می‌گذارد، تفکیک موضوعی گفته‌های شمس است که سعی شده است هر بند از مقالات از نظر معنا با موضوع یا موضوعاتی پیوند داده شود.

این کتاب همچنین شامل سه پیوست نسبتاً مفصل در باب هستی شناسی شمس و مولاناست. در این پیوست‌ها تصویری هرچند اجمالی از دو اصل مهم هستی شناسانه در اندیشه شمس و مولانا به مخاطب داده می‌شود اما شاید بهتر باشد پیش از خواندن متن اصلی این سه پیوست مطالعه شود.

نشست هفتگی شهر کتاب که به نقد و بررسی این کتاب اختصاص دارد از ساعت ۱۵ با حضور محمودرضا اسفندیار، ایرج رضایی و سودابه کریمی برگزار می‌شود، علاقه مندان می‌توانند این نشست را از صفحه مجازی مرکز فرهنگی شهرکتاب به صورت زنده دنبال کنند.

کد خبر 5500204 فاطمه میرزا جعفری

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد علی موحد شمس تبریزی مثنوی معنوی نقد کتاب کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب دفاع مقدس شهید صیاد خدایی آزادسازی خرمشهر انقلاب اسلامی ایران تازه های نشر دفاع مقدس جنگ تحمیلی تحقیق و تفحص انتشارات نسل نواندیش سوگواره ملت امام حسین سوم خرداد فتح خرمشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۷۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟

شاید تا به حال پیش آمده باشد که از خود بپرسید، چگونه با وجود خورشید که به‌راحتی زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟ در واقع چرا فضا با وجود پرشمار ستاره مانند خورشید، همچنان سرد و تاریک است؟ 

چرا با وجود این‌که خورشید زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟

به گزارش گجت نیوز، در پاسخی ساده به این سوال باید گفت از آنجایی که نور خورشید در فضا منعکس یا پراکنده نمی‌شود، ما فضا را سیاه می‌بینیم. در واقع در خلا، ذرات و موادی که نور خورشید را پراکنده و منعکس کنند وجود ندارد؛ اما در مورد زمین و با ورود نور خورشید به جو، مولکول‌ها و ذرات جو آن را پراکنده می‌کنند و در نتیجه در طول روز ما آسمان را به رنگ آبی می‌بینیم.

با این وصف، رنگ آبی آسمان حاصل برهم‌کنش نور خورشید با مولکول‌های گاز موجود در جو زمین است؛ پدیده‌ای که به آن پراکندگی رایلی نیز می‌گویند.

از طرفی، رنگ آبی با طول موج کوتاه، بیش از رنگ قرمز در آسمان منتشر می‌شود و به همین دلیل، چشم انسان نور آبی را بیشتر و بهتر تشخیص می‌دهد و همین مسئله سبب می‌شود تا آسمان را به رنگ آبی ببینیم.

همه این‌ها یعنی روشنایی زمین در طول روز حاصل وجود جو است که به انعکاس و پراکنده شدن نور خورشید کمک می‌کند. این در حالی است که فضا یک محیط بی‌نهایت گسترده و وسیع با ذرات و ماده اندک است که قادر به منعکس کردن نور خورشید نیستند. جالب است بدانید در فاصله مدار خورشید تا زمین و در هر ۱۰۰ سانتی‌متر مکعب، تنها یک اتم هیدروژن خنثی وجود دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • چاپ دوم کتاب «ترجیع‌بند در شعر نو» منتشر شد
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • بررسی جامع کتاب آناتومی گری
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • پایان رقابت‌های قهرمانی کاراته کشور با معرفی نفرات برتر+فیلم
  • معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور
  • (ویدئو) خورشید قرمز رنگ در آسمان چین پدیدار شد