Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@14:01:44 GMT

اعلان‌های همایش شمس و مولانا رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۲۹۵۶۰

اعلان‌های همایش شمس و مولانا رونمایی شد

با رونمایی از اعلان‌های هشتمین همایش بین‌المللی شمس و مولانا و پنجمین جشنواره ملی شمس و مولانا در شهرستان خوی فراخوان این دو رویداد ملی و بین‌المللی منتشر شد.

به گزارش ایران اکونومیست، همایش بین‌المللی و جشنواره ملی شمس و مولانا همه‌ساله در شهرستان خوی توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر با همکاری استانداری آذربایجان غربی و فرمانداری خوی و کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه علامه طباطبایی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، دانشگاه‌های تبریز، ارومیه، اصفهان، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و صداوسیمای مرکز آذربایجان غربی به‌مناسبت ۷ و ۸ مهرماه روزهای بزرگداشت شمس و مولانا در شهرستان خوی که آرامگاه شمس‌الدین محمدبن‌علی‌بن‌ملک داد تبریزی در آن قرار دارد برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاظمی فرماندار شهرستان خوی در آئین رونمایی از اعلان‌های همایش بین‌المللی و جشنواره ملی شمس و مولانا  که در محوطه شورای اسلامی شهر خوی برگزار شد، شمس و مولانا را اسطوره‌های عرفانی و ادبی جهان دانست و گفت: اگر مولوی و شمس آموزه‌های دینی و عرفانی خود را در قالب شعر و تقریرات نمی‌گفتند، جهانی نمی‌شدند. مولانا و شمس خداشناس و دانشوران هنرمندی هستند که امروز بشریت به آموزه‌های آن‌ها نیاز دارد.

او آرامگاه شمس تبریزی در خوی را ظرفیت غنی فرهنگی عنوان کرد و گفت: برای معرفی فرهنگ عمیق  و پرمحتوای ایران اسلامی از رهگذر شمس و مولانا باید بیشتر تلاش کنیم و همه توان‌مان را برای ارتقای فرهنگ و هنر به‌کار بندیم.

سجاد چهره‌آراء رئیس شورای اسلامی شهر خوی نیز در این مراسم با اشاره به ابتکار یونسکو در ثبت هشتصدمین سالگرد دیدار شمس و مولانا در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ میلادی مصادف با ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ شمسی به نام شمس و مولانا و تثبیت جایگاه خوی به‌عنوان دارالقرار شمس تبریزی و تبریز به‌عنوان زادگاه شمس تبریزی گفت: امسال و سال آینده محور  برنامه‌های بزرگداشت شمس و مولانا در سراسر دنیا و به‌تبع آن شهرستان خوی سالگرد دیدار شمس و مولانا با عنوان «دیدار دو دریا» خواهد بود که در این راستا تمامی برنامه‌های تدوین‌شده در خوی، با هماهنگی کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران خواهد بود.

او طرح «خط عرفان» با هدف پیوند فرهنگی میان هنرمندان، پژوهشگران و شمس‌پژوهان شهرهای بلخ، نیشابور، تبریز، خوی و قونیه را با همراهی شهرهای شیراز و اصفهان از مهم‌ترین برنامه‌های همایش و جشنواره امسال دانست و گفت: در برنامه‌های همایش بین‌المللی که ۷ و ۸ مهر و جشنواره ملی موسیقی که ۷ تا ۹ آبان‌ماه در شهرستان خوی برگزار می‌شود، هنرمندان، پژوهشگران و استادان شهرهای یادشده نقش فعالی خواهند داشت.

نصرالله‌پور شهردار خوی نیز در این مراسم با اشاره به رشد مناسب بودجه فرهنگی در اعتبارات شهرداری خوی گفت: سال ۱۴۰۱ با سیاست تفاهم و انسجام درصدد هستیم تا با برگزاری برنامه‌های شاخص فرهنگی و هنری، خوی را بیشتر معرفی کنیم.

او ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی خوی را با توجه به تعدد آثار تاریخی و باستانی و مفاخر فرهنگی و معنوی آن بسیار بالا دانست و گفت: متاسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم آن‌چنان‌که شایسته است در معرفی این قطعه از سرزمین‌مان ایران موفق باشیم.

او آرامگاه شمس تبریزی در خوی را مهم‌ترین ظرفیت برای توسعه گردشگری فرهنگی و عرفانی و توسعه اقتصادی منطقه عنوان و بیان کرد: در صورت واگذاری طرح توسعه و احداث آرامگاه شمس تبریزی از طرف میراث فرهنگی به شهرداری خوی، این طرح که اجرای آن در پنج سال گذشته به کندی پیش می‌رود، در مدت سه‌سال به پایان خواهد رسید.

فراخوان هشتمین همایش بین‌المللی شمس و مولانا در ۹ محور اصلی: صلح، مدارا و هم‌زیستی مسالمت­‌آمیز از دیدگاه شمس و مولانا، آزادی و آزادگی در دیدگاه شمس و مولانا، تحلیل مقالات شمس از دیدگاه‎‌های گوناگون زبان‌شناختی، ادبی، تاریخی، فرهنگی، جامعه‎‌شناختی و روان‎‌شناختی، منابع عرفانی، فکری و ذوقی شمس تبریزی، جایگاه و پژوهش‌های مرتبط با شمس تبریزی در کشورهای مختلف جهان، روایات گوناگون دیدار شمس و مولانا در متون تاریخی، سفرنامه‏‌ها، تذکره‏‌ها و آثار مکتوب نزدیک به قرن هفتم، شمس و مولانا از نگاه یکدیگر، گرایش‌های تربیتی و روان‌شناختی در نظام فکری و تربیتی شمس و مولانا و نسخه‌پژوهی مقالات شمس ۷ و ۸ مهرماه سال ۱۴۰۱ و پنجمین جشنواره ملی موسیقی اصیل ایرانی با محوریت موسیقی سنتی و نواحی مختلف ۷ تا ۹ آبان‌ماه امسال در شهرستان خوی توسط موسسه تولیت شمس تبریزی، شهرداری و شورای اسلامی شهر خوی برگزار خواهد شد.

فراخوان این دو رویداد ملی و بین‌المللی در وبگاه‌های همایش و جشنواره به نشانیhttp://shamstabrizi.ir،http://conf-shams.ir و  http://www.jashnvareh-shams.com قابل رویت است.


منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: همایش شمس و مولانا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: همایش شمس و مولانا شورای اسلامی شهر همایش بین المللی شمس و مولانا شهرستان خوی جشنواره ملی آرامگاه شمس شمس تبریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۹۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش سراسری روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج

همایش سراسری روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج در قم برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، همایش سراسری «روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج 1403» امروز با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در شهر مقدس قم برگزار شد.

در این همایش به صورت زنده و از طریق فضای مجازی روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج سایر استان ها حضور داشتند.

افزایش هفت کاروان به زائران خانه با کاستن از تعداد خادمان

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در این همایش اظهار داشت: نزدیک به 900 هزار نفر در نوبت تشرف به حج قرار دارند و در سال های اخیر تلاش شده است با کاهش تعداد خادمان و عوامل، زائران بیشتری به سرزمین وحی اعزام شوند.

وی با بیان اینکه با گذشت نزدیک به دو دهه از نام نویسی حج، شماری از افرادی که ثبت نام کرده بودند بدون آن که چشمشان به خانه خدا بیافتد از دنیا رفتند، افزود: درحج پیش رو کمترین نرخ اعزام خادمان و عوامل  را  نسبت به تمام دوره‌های گذشته حج خواهیم داشت  و با کاستن از تعداد خادمان، تعداد هفت کاروان به زائران خانه خدا افزوده شده است.

سرپرست حجاج ایرانی ضمن تقدیر از تلاش دست اندرکاران برگزاری حج، تجدید نظر در برنامه‌های گذشته را با توجه به تحولات و شرایط روز ضروری خواند و گفت: هدف ارائه خدمات بیشتر از سوی  خادمان است.

وی خطاب به حاضران عنوان کرد: زائرانی که سال ها در نوبت بوده اند اکنون مطالبه گر هستند، لازم است به مهمانان خانه خدا بیشتر سر بزنیم و به آنها محبت نمائیم چرا که ائمه هم اینگونه بودند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره با ارتقاء سطح دانش و معلومات زائران نسبت به گذشته تصریح کرد: روحانیون کاروان ها شایسته است آگاه و به روز باشند و در انجام مسئولیتی که همگی بعهده داریم اخلاص را در اولویت قرار داده تا در دل زائران خانه خدا نفوذ کند.

محاسبه هزینه‌های حج در خارج از کشور بر مبنای نرخ ارز خارجی

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه با تلاش دست اندرکاران حج و زیارت مبلغی بدلیل صرفه جوئی و یا عدم ارائه خدمات در کشور میزبان طی حج گذشته بازگردانده شده که به زودی به حساب حجاج واریزخواهد شد، ادامه داد: در کشور تصور بر این است که هزینه حج گران است در حالیکه هزینه ها در خارج از  کشور بر مبنای نرخ ارز خارجی محاسبه می شود.

وی به شرایط امروز جهان اشاره کرد و گفت: این شرایط  در سال‌های قبل وجود نداشت، وضعیت جهان امروز ملتهب است و آتش زیر خاکستر بین غرب و شرق هرزگاهی زبانه می‌کشد.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه دو عملیات‌ بزرگ و تنبیهی «طوفان الاقصی» و «وعده صادق» و پشتیبانی بی مهابای استکبار از نسل کشی مردم مظلوم فلسطین توسط صهیونیستها شرایط را پیچیده ترکرده است، افزود: برخی از کشورهای آزاده که وابستگی خاصی ندارند از قضیه فلسطین و ملت آزاده آن دفاع می‌کنند.

وی در پایان سخنان خود با خوانش انگاره‌های چند نظرسنجی اظهار داشت: ارزیابی روحانیون در حج در دو مدل انجام می شود یکی توسط رابطین و دیگری هم از طریق نظرسنجی اینترنتی که از حجاج انجام می شود و در اعزام ها تاثیرگذار است.

تسهیل برقراری ارتباط اینترنتی زائران با خانواده‌های شان از کشور میزبان

سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت نیز در این همایش با اشاره به شعارحج امسال «حج؛ قرآن محوری، همدلی و اقتدار امت اسلامی، دفاع از فلسطین مظلوم» اظهار داشت: یکی از راهبردهای امام خمینی(ره) برای حمایت از ملت فلسطین، حج ابراهیمی و مراسم برائت از مشرکین بود و این راهبرد  با توجه به شرایطی که درجهان اسلام حاکم است تا به امروز دنبال شده است.

وی افزود: در خصوص فعالیت‌ها و برنامه‌های اجرایی و فرهنگی تمام تلاش خود را به کار بسته ایم تا دراین عملیات بزرگ که دربرگیرنده بیش از 85 هزار نفر است عملکرد موفقی داشته باشیم. هرچند در این مسیر چالش‌های متعددی هم وجود دارد که از آن آگاه هستیم.

ارز حج 1403 تأمین شد

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: با تلاش بانک مرکزی و همکارانمان  ارز مورد نیاز حج  وارد حساب این سازمان شده است و صدور ویزای زائران درحال پیگیری است.

وی بیان کرد: در حالیکه با تلاش صورت گرفته هزینه ارزی حج نسبت به سال گذشته 319 دلار کمتراست، تغییرات نرخ ارز و بلیط هواپیما موجب همپوشانی در هزینه ها شده است اما در خدمات‌دهی در بخش‌های مختلف هیچ تغییری نسبت به سال‌های گذشته وجود ندارد و این موارد برای زائران باید تبیین شود .

 حسینی با بیان اینکه انتظار یاری از سوی تک تک شما روحانیون و خادمان حج را داریم، افزود: ما با چالش‌های متعددی روبرو هستیم به عنوان مثال در منا و عرفات کمبود فضا داریم و لازم است  پیش از سفر، این موارد برای زائران تبیین شود.

وی اقدامات انجام شده برای تسهیل برقراری ارتباط اینترنتی زائران با خانواده های شان از کشور میزبان را یادآور شد و با اشاره به وضعیت جسمی زائران و حضور افراد کهنسال در کاروان ها، خواستار توجه به این موضوع شد.

روحانیون و زائران زباندان در سفر حج به شبهات پاسخ دهند

حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین رکن‌الدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری  نیز در این همایش توصیه هایی به حاضران ارائه کرد و اظهار داشت:  انتظار این است که سیاست‌های بعثه مقام معظم رهبری در این سفر معنوی رعایت شود.

وی در خصوص نحوه پرکردن اوقات فراغت زائران بعد از انجام اعمال و مناسک حج با اشاره به اجرای طرح کتابخانه فرهنگی سیار، افزود: زائران در مکه در بش از 60 هتل اسکان دارند و می توان مسابقات کتابخوانی هم برگزار کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رکن‌الدینی با اشاره به شُبهاتی که ممکن است درحج مطرح ‌شود، گفت: روحانیون و زائران زباندان با رعایت مسائل به این شبهات پاسخ دهند و به «طرح مودت» اهتمام بورزند.

آیت‌الله جواد مروی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و از اساتید درس خارج دیگر سخنران این همایش بود که در باب ارشاد سخن گفت و ارشاد را نیازمند توجه به ضرورت‌هایی عنوان کرد.

حج امسال‌، فرصتی تاریخی برای وحدت و انتقال درست معارف اهل بیت(ع)

وی افزود: شما به عنوان مبلغ باید رفتاری توام با محبت داشته باشید و با آگاهی در میان مردم حاضر شوید.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: دنیا تشنه شنیدن معارف حق اهل بیت است و حج امسال یک فرصت ویژه برای ما و انقلاب اسلامی ایران ایجاد کرده است که در تاریخ بی‌بدیل است و در این راستا باید به وظیفه خود در راستای حفظ وحدت و انتقال درست معارف اهل بیت(ع) عمل کنیم.

در این همایش با تشریح اقدامات فرهنگی توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی اخویان مدیر امورآموزشی و فرهنگی معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری و بیان توصیه ها و ملاحظات حراستی توسط حجت‌الاسلام والمسلمین سید یاسین موسوی زاده ادامه یافت.

  حجت‌الاسلام والمسلمین غلام‌عباس عشرتی مدیر جذب و سازماندهی معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری نیز در این همایش با ارائه آماری اظهار داشت: برای حج امسال  بیش از 710  نفر روحانی، معین و معینه اعزام خواهند شد و انتظار می رود با حضور و فعالیت بانوان معینه خدمات مطلوبی به بانوان حج گزار ارائه شود.

گفتنی است در پایان این همایش که به صورت مجازی برای مهمانان در سایر استانها به صورت بر خط نمایش داده شد برخی ازنکات آموزشی حج 1403 در قالب فایل پاورپوینت برای روحانیون تشریح گردید.

انتهای پیام/

   

دیگر خبرها

  • سردیس پدر خوشنویسی خرم آباد رونمایی شد
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • همایش «قدس از چشمان آقای نادر» برگزار می‌شود
  • استوری بسیار غم‌انگیز حامد بهداد برای مریم + عکس
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • آنچه در آئین افتتاحیه هفته فرهنگی سنندج گذشت + فیلم
  • افتتاحیه برنامه های هفته سنه / سردیس استاد عباس کمندی رونمایی شد + فیلم
  • برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی
  • همایش سراسری روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج